Един от тях е ресторантьор. Бяга от Беларус, когато разбира, че

...
Един от тях е ресторантьор. Бяга от Беларус, когато разбира, че
Коментари Харесай

Пътят към освобождението е дълъг: Беларуските доброволци, които се бият в помощ на Украйна

Един от тях е ресторантьор. Бяга от Беларус, когато схваща, че ще бъде задържан поради рецензиите си по адрес на президента Александър Лукашенко и режима му. На различен е даден избор - да изобличи сътрудниците си - опозиционни деятели, или да бъде хвърлен в пандиза. Трети е сигурен, че брат му е бил погубен от военните сили в страната.

Това, което сплотява историите на тези мъже, е тяхната решителност да се опълчват на властническия режим на Лукашенко, като се бият против съветските сили в Украйна, споделя " Асошиейтед прес ".

Мъже от Беларус са измежду тези, които дадоха отговор на апела на украинския президент Володимир Зеленски задгранични бойци да се причислят към териториалната защита на страната му, нападната от Русия на 24 февруари. 

Военните сили на Москва използваха и територията на Беларус, с цел да нахлуят в Украйна при започване на нашествието. А Лукашенко обществено застана до дългогодишния си съдружник - владетеля на Кремъл Владимир Путин, описвайки го като собствен „ огромен брат “. От своя страна, Русия направи вложения в стопанската система на страната, които включваха по-евтина сила и разпределяне на заеми.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР